Svensktillverkad tofu på Sushi Yama

Yipin – tofun från Sverige

Närproducerat och hållbart

Svensktillverkad tofu från Yipin

På Sushi Yama är vi stolta över att servera närproducerad och klimatsmart tofu från familjeföretaget Yipin – Sveriges mest sålda tofu. Den tillverkas lokalt i Vallentuna av familjen Lu, utifrån ett traditionellt tofurecept som gått i flera generationer. Även råvarorna är klimatsmarta och noggrant utvalda, där tofun görs av proteinrika och ekologiska sojabönor odlade i Frankrike. Hur bra är inte det?

Familjeföretaget Yipin har gjort tofu i Sverige i över 25 år. Deras historia börjar dock mycket tidigare än så, med gammelmormors tofurecept som förenade familjen under uppväxten i Asien. År 1998 tog familjen med sig det genuina hantverket till Sverige för att göra sin första svenska tofu i sitt eget kök. Den blev snabbt populär bland vänner och grannar, och idag är Yipin Sveriges mest sålda tofu i matbutikerna.

Proteinrikt, gott och klimatsmart

Tofu – ett populärt protein

Tofu har sitt ursprung i Asien där den funnits i mer än 2000 år! På senare tid har tofun fått ta allt mer plats på restauranger, det egna matbordet och bland kända kockar i Sverige, i alltifrån svensk husmanskost till asiatiska maträtter. Men vad är tofu egentligen?

En favorit på tallriken

Tofu är ett naturligt växtbaserat protein som i sin enklaste form består av tre naturliga råvaror: Sojabönor, vatten och mineralsalt. Det har varit en älskad råvara i Asien sedan 2000 år tillbaka, delvis tack vare att det går att göra SÅ mycket med tofu! Krydda och marinera den efter tycke och smak, sedan är den lika god att äta kall som den är att steka, ugnsbaka, panera eller fritera. Du kan till och med baka med tofu!
I de asiatiska köken är tofun ett självklart huvudprotein i många maträtter, ungefär lika självklar som potatisen är för oss svenskar.

 

Yipin tofu – nu i stolt samarbete med Sushi Yama

Fylld med nyttigheter

Tofu är ett näringsrikt protein som inte bara används av kockar, utan även av dietister och kostvetare. Den kan innehålla uppemot 20g protein per 100g*, tack vare att det görs av sojabönor som dessutom är en av få växtbaserade källor till fullvärdigt protein. Dessutom är tofu kalorisnålt med ett gott innehåll av kalcium, järn och fibrer. Tofu används i alltifrån sushi, pad thai och ramen till mapo tofu, wok och poké bowls. Prova den gärna i vår Tofu Avocado Bowl och låt smaklökarna jubla!

Takeaway eller ät på plats

Sushisugen?
Beställ smidigt!

Fantastisk sushi är inte långt borta. Snabbt och enkelt – beställ direkt på vår webb.

Sushi Yama och hållbarhet

Hållbarhet och samarbeten