Äta klimatsmart

andrepeat logotyp

Rädda planeten och bli belönad

Handla och njut, sortera och bli belönad, repeat…

För oss på Sushi Yama, som är en ledande aktör inom restaurangbranschen i Sverige, är hållbarhet inom alla olika delar av värdekedjan en självklarhet. Vi vill att det ska vara enkelt att äta klimatsmart.

Minska belastningen på jordens resurser

Engångsförpackningar hamnar alltför ofta på fel ställe – som skräp i naturen, i stora sopberg eller i förbränningsanläggningar. För att minska utsläppen av koldioxid och belastningen på jordens resurser måste vi bli mycket bättre på återvinning.

Vi vill få till en förändring – tillsammans med dig

Den stora nedskräpningen från branschen är högaktuell och vi vill vara med och göra skillnad genom att mer äta klimatsmart och minska utsläppen. Hur då? Jo, för att minska utsläppen av koldioxid och belastningen på jordens resurser, måste vi bli mycket bättre på återvinning.

Vi letar ständigt efter innovativa idéer och lösningar som kan ta oss ett steg närmare en hållbar och grön värld, och vi har nu hittat en likasinnad partner – &Repeat.

ladda ner app qr kod

1. Scanna QR-koden

Ladda ner appen &Repeat och scanna QR-koden.

sortera logo

2. Sortera

Då får du 2 kr i Repeat Credits.

bli belönad logo

3. Bli belönad

Använd dina intjänade Repeat Credits för att köpa ny mat.

Att bli av med sin förpackning på ett hållbart sätt är en del av matupplevelsen

Genom att inleda ett samarbete med &Repeat, bolaget som hjälper restauranger med att öka återvinningen, kommer nu alla gäster på Sushi Yamas mer än 70 restauranger över hela Sverige, få betalt för att återvinna sin sushilåda. På så vis kan vi fortsätta vår resa mot ett minskat utsläpp och samtidigt kunna njuta av god och hållbar sushi.

Bara en liten del av all plast återvinns idag

Vi har bestämt oss för att belöna våra gäster som återvinner förpackningarna korrekt. För tyvärr så hamnar allt för ofta take away-förpackningar i soptunnan eller i naturen efter avslutat måltid och återvinns därför inte. Idag återvinns däremot 85% av alla PET-flaskor och aluminiumburkar i EU, jämför det med 13% av all plast. Vi vill vara med och förändra det.

Kan det vara så att pantsystemet har med detta enorma gap att göra? Det är &Repeat övertygade om och har därför bestämt sig för att införa pant på engångsförpackningar för mat. De ser också till så att det som sorteras faktiskt återvinns. Visst låter det självklart? Vi vill såklart vara en del av detta ekosystem. Låt oss stänga gapet tillsammans!

Att våra gäster efter ett besök hos oss på Sushi Yama är nöjda med sin upplevelse är det allra viktigaste för oss - här ingår såklart också hur du som gäst blir av med förpackningen på ett klimatsmart och hållbart sätt efter måltiden.

&Repeats pantsystem

På Sushi Yamas förpackningar kommer du från och med september år 2022 finna &Repeats QR-kod på den redan återvinningsbara förpackningen. Du som gäst scannar först koden enkelt med din telefon, får instruktioner på hur förpackningen skall sorteras och sedan en karta med översikt på närmaste plats som kan ta emot förpackningen.

Har du egen återvinning på ditt kontor eller hemma kan du som gäst också registrera denna och bli belönad för att återvinna förpackningen. Betalningen kommer i form av credits i &Repeats digitala plånbok och kan användas för att köpa en ny sushi-måltid, eller som betalmedel i någon av de ca 700 restauranger som idag är anslutna till &Repeat. Vi vill vara med och påverka tillsammans med er!

Visste du att...

I Sverige används varje år ca två miljarder takeaway-förpackningar, och det är mindre än 15 % av dessa som återvinns, i jämförelse med 85% av PET-flaskor och aluminiumburkar som ingår i ett pantsystem. Når vi samma nivå av återvinning som PET-flaskor och burkar så sparar vi motsvarande 100 000 ton koldioxid, varje år!

Livsmedelsindustrin står för 25%
av världens utsläpp

Konsumenter efterfrågar mer klimatsmart mat och transparenta företag

Klimatmärkning av mat kommer bli branschstandard i framtiden

Vi måste ändra ett beteende

Varför gör vi det här?

Av 100 PET-flaskor och pantburkar återvinns 85 stycken, men av 100 takeaway-förpackningar återvinns mindre än 15 stycken, det vill vi vara med och ändra på!

Takeaway eller ät på plats

Sushisugen?
Beställ smidigt!

Fantastisk sushi är inte långt borta. Snabbt och enkelt – beställ direkt på vår webb.

Sushi Yama och hållbarhet

Hållbarhet och samarbeten